Montag, 8. September 2014

Rosensaft

Jeg har været ude for at samle blomsterkronbladene af hybenrosen/ rynket rosen. Man kan både bruge blomsterkronebladene og frugten til madlavning. Bladene kan anvendes til saft og sirup. Jeg ville prøve at lave saft.
" Hyben er fyldt med vitamin C og indeholder desuden det kolesterolsænkende stof pektin, garvestof, æble- og citronsyre, kalcium og vitamin A."
En meget spændende plante synes jeg.

 Man kan samle rosenbladene fra juni- september
 man bruger: 1 l kronblade
1 l vand
150g sukker
1 stang vanilje
og saft af 1 citron

 så kommer rosenbladene i en gryde sammen med vandet. Det hele bliver kogt for ca 5 minutter

 Så fjerner man bladene som har mistet deres farve
 Saften kommer tilbage i gryden og man tilsætter sukker og vaniljestangen og så koger man saften op igen. Spændende er, at saften har ingen farve. Det får sådan en grå/ brun farve som ser meget ulækker ud
 Men til sidst kommer der citronsaften med ind i gryden og så sker der noget spændende. Saften får en meget dejligt rød farve.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen