Montag, 22. September 2014

Hyldebærsaft

Hyldeblomsten vokser næsten alle steder- hos os lige foran døren. Så blev jeg næsten inviteret at lave noget ud af dem. Da vejret nu ikke er så varmet mere, er det også tiden, hvor man nemt har problemer  med forkølelser.
 Hyld er en gammel lægeplante. Den indeholder både A- og C- vitamin og er derfor kendt for at hjælpe mod forkølelse. Desuden virker et afkog af blomsterne feberstillende og sveddrivende. Jeg synes det lyder fornuftig at har hyldebærsaft stående derhjemme;)

Hyldebærsaft:

1 kg hyldebær
1/2 l vand
3 sure unmodne æbler
1 tsk citronsyre

I bogen " Naturens spisekammer" står i opskriften, at man koger bærrene og bagefter sier man saften gennem et dørslag. Jeg gjorde det lidt anderledes fordi vi har en saftpresser derhjemme.
Så bliver bærrene kogt og saften sammler sig på bunden. Det er en meget nemt fremstillingsmåde, det hele tager ikke langt tid, og man har en masse sundt hyldebærsaft.







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen